Maak jij al gebruik van EasySign? Ontdek de alles in 1 software! Ontdek

Bestandsopmaak Freesletters

Hier leggen we je alles uit wat je moet weten over het opmaken van het freeswerk bestand voordat je dit uploadt. Per afwerking nemen we je stap voor stap mee hoe je het bestand juist opmaakt.

 

  Terug naar freeswerk bestellen

 
Freeswerk

Freesletters en logo's

Je hebt tijdens het bestellen van het freeswerk de keuze uit soorten afwerkingen:

 

losse freesletters
losse freesletters
 
Losse freesletters
Contour gefreesd
 

 

losse freesletters
losse freesletters
 
Uitgespaarde tekst
Uitgespaard in toplaag
 

Opmaak van losse freesletters

  1. Maak de letters aan in je Illustrator bestand. Tijdens het opmaken van het bestand, houdt hierbij rekening met een minimale afstand van 2 cm tussen de letters. Daarnaast dient de letter een minimale hoogte van 5 cm te hebben. Voor de stokbreedte van de letter geldt een minimale afstand van 2,5 cm. We gebruiken een frees van 2, 3 of 4 mm voor het plaatmateriaal: Geschuimd PVC (Forex), Plexiglas, Acrylaat Opaal, Signlux en MGBond.

    losse freesletters
  2. Nadat de letters zijn aangemaakt ga je naar de volgende stap. Je selecteert vervolgens de letters en wijzigt de omlijning van de letters in een zwarte cutcontour lijn. Zet de vulling van de letters uit.

    losse freesletters

    Voorbeeld: Letters met een contourlijn en zonder vulling. Selecteer vervolgens de letters en zorg dat je een lijncontour van de letters maakt. Voor een extra check klik je twee keer op een letter en kijk je of het nog mogelijk is om te typen. Als het niet meer mogelijk om te typen betekend dit dat er een lijncontour van de letters is gemaakt.

  3. De afmeting van de letters moet gelijk zijn aan de afmeting waarin je het gefreesd wilt hebben. Als de afmeting te groot is voor het tekengebied, maak dan het ontwerp op in de schaal 1:10 en wij zorgen ervoor dat het op ware grootte gefreesd wordt. Geef in de bestandsnaam aan of de schaal 1:1 of 1:10 is.
  4. Sla het bestand op als een PDF of als een EPS bestand. Je bent nu klaar om het bestand te uploaden en de freeswerkorder te plaatsen. Voer tijdens het bestellen het formaat van het ontwerp in.

Opmaak voor contour gefreesd

  1. Het maken van bestanden met contour vormen er in, is alleen mogelijk in een grafische software programma zoals Adobe Illustrator. Adobe Photoshop en andere Adobe programma's zijn hier niet geschikt voor. Een contour moet ook altijd bestaan uit een vectorlijn.
  2. Maak je vorm aan in je tekengebied die je wilt laten frezen. Zorg ervoor dat de lijnen van de vorm aan elkaar aansluiten. Voor de vorm hoef je geen opvulkleur aan te klikken. De lijnen mogen een willekeurige kleur hebben. De vorm moet een minimale afmeting hebben van 15 cm hoog en 2,5 cm breed.

    countour gefreesd
  3. De afmeting van de vorm moet gelijk zijn aan de afmeting waarin je het gefreesd wilt hebben. Als de afmeting te groot is voor het tekengebied, maak dan het ontwerp op in de schaal 1:10 en wij zorgen ervoor dat het op ware grootte gefreesd wordt. Geef in de bestandsnaam aan of de schaal 1:1 of 1:10 is. Wanneer vorm te groot is voor plaatmaat, moet dit zelf opgedeeld aanleveren.
  4. Sla het bestand op als een PDF of als een EPS bestand. Je bent nu klaar om het bestand te uploaden en de freeswerkorder te plaatsen. Voer tijdens het bestellen het formaat van het ontwerp in, zonder afloop.

Opmaak van uitgespaarde tekst

  1. Maak de letters aan in je tekengebied. Voor het uitfrezen van vormen moet er rekening gehouden worden een minimale diameter van 2,2mm.

    uitgespaarde tekst
  2. Selecteer vervolgens de letters en zorg dat je een lijncontour van de letters maakt. Voor een extra check klik je twee keer op een letter en kijk je of het nog mogelijk is om te typen. Als het niet meer mogelijk om te typen betekend dit dat er een lijncontour van de letters is gemaakt.
  3. Daarna selecteer je de omlijning van de letters en geef je de contourlijn een willekeurige kleur. Zet de vulling van de letters uit.
  4. Maak als laatst stap een kader aan in de gewenste vorm en formaat waaruit de letters worden uitgespaard.

    kader uitgespaarde tekst
  5. Sla het bestand op als een PDF of als een EPS bestand. Je bent nu klaar om het bestand te uploaden en de freeswerkorder te plaatsen. Voer tijdens het bestellen het formaat van het ontwerp in.

Opmaak van uitgespaard in toplaag

  1. Selecteer de letters en zorg dat je een lijncontour van de letters maakt. Voor een extra check klik je twee keer op een letter en kijk je of het nog mogelijk is om te typen. Als het niet meer mogelijk om te typen betekend dit dat er een lijncontour van de letters is gemaakt.

    uitgespaard in toplaag
  2. Daarna selecteer je de omlijning van de letters en geef je de contourlijn een willekeurige kleur. Zet de vulling van de letters uit.
  3. Maak als laatst stap een kader aan in de gewenste vorm en formaat waaruit de letters worden uitgespaard.

    kader uitgespaard in toplaag
  4. Sla het bestand op als een PDF of als een EPS bestand. Je bent nu klaar om het bestand te uploaden en de freeswerkorder te plaatsen. Voer tijdens het bestellen het formaat van het ontwerp in.